Farmen med vores heste

Udgivet 12. april 2024 - opdateret 20. august 2024

Hjem kære hjem

Farmen er oprindeligt et hønseri fra 1932. Der har førhen været mere jord til, men nu er der 1,2 hektar. Det er mere end rigeligt til hestene, i hvert fald i forhold til græs mængden. Der er et godt læhegn med ældre træer og buske omkring Farmen, og lidt områder med høje elmetræer og grantræer.

Min mand og jeg købte Farmen i 2007 og der var meget der skulle gøres. Både helt grundlæggende som isolering, ny varmekilde og i den genre, men også en opdatering af stuehuset generelt.

Stalden (som er nuværende løsdrift) var indrettet som den klassiske gamle ko stald, med forhøjet gulve og jern spiltove. 

Der er gravet meget ud fra stalden igennem årene, slæbt sand ind med trillebøre og lagt SF-sten ud. SF-sten blev valgt på grund af den gode og høje slidevne.


Lille have - stor fold.

Hverken min mand eller jeg er de store have mennesker, og grønne fingre har vi ingen af.

Da vi overtog Farmen, var der en stor gammel have. Haven var rigtig flot, ingen tvivl om det, det var den bare ikke særlig længe, da vi ikke fik det passet ordentligt.

Derfor fjernede vi de fleste planter, som hestene ikke kunne bruge eller som var giftige for hestene, og haven blev til en del af folden.

Op imod huset har vi et sort træhegn, så hestene ikke kan komme tæt på vinduer og hus. Dette både for sikkerheden og rengøring af vinduer og hus.

Det at hestene er så tæt på huset er pragtfuldt.

Når jeg kigger ud af stue eller køkkenvinduet kan jeg næsten altid se hestene. Det er sjovt at studere deres adfærd, se hvad de er opmærksomme på og om alle er okay.

Til gengæld kan det godt lyde lidt voldsomt, når Kasino kommer galopperende forbi køkkenvinduet, det kan virkelig mærkes i hele huset.


Kopi af HESTEVRK done 67png

Kopi af HESTEVRK done 35png


Kopi af HESTEVRK done 36png


Kopi af HESTEVRK done 37png

Derfor.
Jeg håber du er blevet endnu mere inspireret til, hvordan du kan lave en motiverende fold til din hest om din farm.

Der kommer selvfølgelig mange flere indlæg her på Hesteværk blog med mere inspiration til dig.

Vi læses ved ;)